Multikulter bliver udtrykt igennem street food

Der er meget gademad eller street food i Danmark. Det er dog langt fra alt gademad, der er dansk. Faktisk er størstedelen fra udlandet, og det betyder, at man sagtens kan få en bid af andre lande og andre kulturer, hvis man begiver sig ud i de danske gader. Kigger man på noget så simpelt som pandekager, kan man få vidt forskellige bud på den ret på de Københavnske gader. Her bliver der tilberedt både forretter, hovedretter og desserter, der alle sammen udspringer fra overskriften ”pandekager”.

Street food markedet giver mange bud på samme ret

Noget så banalt som pandekager kan blive til mange forskellige retter. Det fremgår tydeligt af de danske gadekøkkener, som både giver franske, mexicanske og skandinaviske bud på den ret. Hvis mange bevæger sig ned på danske gader, kan man for eksempel opleve og smage på:

  • Mexicanske pandekager, der er en af de mest klassiske typer af street food
  • Crépes, der er det franske bud på pandekager
  • Lakseruller, der er en mere skandinavisk ret

De mexicanske pandekager er klassisk street food som altid er et hit hos danskerne. Langt de fleste danskere har sikkert prøvet at få en burrito, som man kan tage med i hånden. Her får man en spicy og krydret ret, der er nem at tage med på farten.

Noget, der for alvor er dukket op inden for de seneste par år, er de franske crépes. Disse bliver typisk lavet ved små vogne, hvor man kan få nutella, banan eller marmelade på. Gå en tur om aftenen i København og smag disse. Det er et stensikkert hit.

Danskerne kan også prøve de skandinaviske lakseruller. Disse bliver lavet af madpandekager, dild og smøreost. Disse kan man typisk prøve ved små madboder, som for eksempel ved papirøen eller ved Torvehallerne. Mange vælger dog også at finde opskrifterne på de forskellige typer pandekager og lave dem derhjemme, selvom det aldrig helt giver den samme madkulturelle oplevelse.