Hvordan fjerner man bedst flisepest?

Rigtig mange danskere døjer hvert eneste år med flisepest. Det er flere og flere boliger i Danmark, der årligt rammes af den irriterende infektion, der er utrolig grim at se på. Derfor er der blevet foretaget en test, der skal vise, hvilken form for behandling, der virker bedst mod flisepesten.

Hvilken behandling skal du vælge?

De fire fliserens metoder, der er blevet testet mod flisepest, er:

  • Fliserens
  • Opblanding med brun sæbe
  • Fugesand og kost
  • En terrassevasker til højtryksrenser

Der er flere forskellige metoder, der kan anvendes, når fliser rammes af flisepest. Men det er ikke altid, at det er den samme metode, der er den bedste overalt. Derfor handler det mange gange om at prøve sig frem. Der er flere fordele og ulemper ved de forskellige metoder, og derfor handler det om at finde ud af, hvad der virker bedst i ens egen situation.

Vær obs på følgende ved fliserensning

Fliserens har den fordel, at det er utroligt nemt at anvende. Samtidig er det et meget effektivt produkt, der fjerner en stor del af den flisepest, der er til stede. Samtidig har produktet også en eftervirkning, og det betyder, at resultatet faktisk bliver bedre, end man først kan se. Samtidig er det dog et kemisk produkt, der kræver omtanke at omgås. Derudover er det også et meget tidskrævende arbejde.

Brun sæbe er ikke lige så effektivt som fliserens. Det fjerner i nogen grad algerne på fliserne, men ligesom med fliserens er det et meget tidskrævende arbejde. Her er der også tale om et kemisk produkt, der betyder, at man skal tænke sig om i forhold til miljøet.

De to sidstnævnte muligheder er ikke lige så effektive som fliserens. Fordelene er, at der her ikke anvendes nogen former for kemi, hvilket er godt for miljøet. Men man må samtidig konstatere, at det endelige resultat ikke er lige så pænt.

Hvem skal klare din fliserens?

Men kan du så selv udføre en fliserensning eller bør du benytte et algefirma til opgaven? Du kan godt gøre det selv men det kræver både, at du investerer i det rette udstyr samt sætter dig godt ind i, hvordan flisepest skal behandles. Bruger du derimod et algefirma så som AlgeTeknik, så koster en fliserens ca. 700 kr. inkl. moms., afhængig af hvor mange m2 der er tale om. Altså en væsentlig lavere udgift, sammenlignet med, hvis du selv skulle ud og investere i alt udstyr. Det er selvfølgelig værd at tage med i overvejelserne. Vurderer du derimod at flisepest ofte kommer igen hvor du bor, så kan det godt betale sig at investere i eget udstyr.