Antabusbehandling er ikke nok i sig selv

En antabusbehandling kan og skal ikke erstatte en rigtig alkoholbehandling med vejledning, rådgivning og ophold. Mange danskere tror, at det kan være nok at tage antabus alene som behandling, men det kunne ikke være mere forkert.

For langt størstedelen af alkoholmisbrugere er det vigtigt, at man kommer i en form for et forløb under sin behandling. Man kan ikke bare tage nogle piller, for at slippe af med et misbrug. Ofte er det også nødvendigt med en form for terapi, for at finde frem til årsagen til misbruget. Det betyder, at vedkommende kan arbejde med de problemer der ligger til grund for misbruget, mens man også får hjælp til ens alkoholmisbrug fra profesionelle.

Det er altså ikke nok, at man får stoppet misbruget. Årsagen skal findes igennem en mere omfangsrig alkoholbehandling, der også tager højde for de psykiske problemer igennem individuel alkoholrådgivning. Ellers vil man før eller siden vende tilbage til drikkeriet og de dårlige vaner.

Sådan bruger du en antabusbehandling korrekt

Læs her, og se hvordan en antabusbehandling udføres korrekt:

  • Husk på, at en antabusbehandling aldrig må overtage nødvendigheden af en rigtig alkoholbehandling. Alt for mange bliver hurtigt overmodige og selvsikre.
  • Antabus bruges som et afrusningsmiddel, og det kan hjælpe i starten, når man indser at man har et alkoholrelateret problem, som man skal bruge hjælp til at komme ud af.
  • Mellem 97-98 procent af misbrugere, der kun tager antabus-piller, ender med at falde tilbage i misbruget før eller siden

Det er vigtigt at understrege, at det ikke er nok med en antabusbehandling og antabus piller i sig selv. Alt for mange bliver hurtigt overmodige og bedrager sig selv og omgangskredsen til at tro, at alt pludselig er okay. Men det er næsten aldrig tilfældet, og så er det meget let at vende tilbage til alkoholmisbruget, når hverdagen begynder at trykke igen. Derfor er det bedste man kan gøre at søge vejledning og rådgivning hos en alkoholbehandler, der kan sætte sig ind i de individuelle behov.