Danmark vinder deres første fodbold kamp ved OL

Noget utraditionelt er Danmark repræsenteret i fodboldturnering ved denne sommers OL, der løber af stablen i Rio De Janeiro, Brasilien. De danske drenge har indtil videre spillet to kampe mod Irak og Sydafrika. Kampene er endt med henholdvis 0-0 og 1-0 til Danmark, hvilket betyder, at de danske drenge topper deres gruppe inden den sidste kamp mod hjemmebanefavoritterne fra Brasilien.

Der var inden turneringen ikke de store forventninger til det danske hold, der har været ramt af en masse afbud. OL-turneringen ligger nemlig oven i en masse andet fodbold, der har betydet, at Danmarks normale landsholdsspillere ikke har kunnet deltage. Der er derfor en masse spillere med, der ikke har spillet på landsholdet før. Kritikere mener, at turneringen kun er til for hyggens skyld, fordi de mange landshold ikke kan tage deres bedste spillere med. Nogle mener sågar, at fodbold ikke burde være en del af de Olympiske Lege. Dette på trods af, at rigtig mange danskere, rent faktisk tager afsted på fodboldrejser til OL for at opleve det danske fodboldhold. Det er dog fortsat arrangerede fodboldrejser i Europa der resulterer i flest solgte fodboldbilletter hos fodboldfans, også selvom det er en relativ ny rejseform, som i de seneste år har opnået meget opmærksomhed.

Tilbage til Danmark og situationen i deres gruppe forud for den sidste gruppekamp mod Brasilien. Brasilianerne har skuffet stort indtil videre, da de kun har spillet 0-0 mod både Irak og Sydafrika. Værtsnationen stiller op med deres helt store stjerne, Neymar, der også er anfører for holdet. Men han har sammen med resten af holdet slet ikke fået det til at fungere indtil videre, og brasilianerne er således blevet buhet af banen i deres to kampe.

Det er svært at sige, hvor vidt det er godt eller skidt for Danmark. Fodbold er et forunderligt spil, og nogle gange er det ikke godt at løbe ind i en såret løve. Men det skal helt sikkert blive spændende at se, hvad det danske hold kan gøre ved de internationale verdensstjerner fra Brasilien, der har opbakning fra 60.000 tilskuere på stadion.