Dansk design ændrer traditionelt gulvafløb

Der er mange flotte ting, man kan købe til sit badeværelse. Dansk design producerer nogle af verdens flotteste ting, når det kommer til badeværelsesinteriør, og vi er i en klasse for sig, når det handler om at lave flotte håndvaske, stilrene badekar, nyskabende brusekabiner og brusevægge. Faktisk viser statistikken, at flere og flere producenter nu eksporterer dansk design til udlandet – særligt til nybyggeri – hvilket er en positiv udvikling for Danmark.

Dansk design er dermed også blevet eftertragtet hos forbrugerne, der har mulighed for at bringe en ny og flot stil ind i deres bolig. Samtidig ser vi flere og flere designelementer som kan skræddersyes og tilpasses efter stil, hvilket giver mulighed for at inkorporere dem i den arkitektoniske linje der ellers er sat i huset. Af eksempel kan nævnes gulvafløb fra innovative unidrain A/S der tager højde for badeværelsets øvrige elementer.

Nyt gulvafløb i samme materiale som resten af gulvet

Hvor man i gamle dage ofte benyttede sig af store metalriste, der ofte var sat midt i mellem fliser, kan man i dag få en integreret løsning hvor gulvafløbet næsten er usynligt for det blotte øje. De såkaldt linjeafløb er hjørneafløb gør, at et gulvafløb kan placeres helt op til væggen, hvorfor man hverken træder på det, eller bemærker det. I dag kan man nemlig skjule det under en flise af samme materiale som det øvrige gulv. Dette gør løsningen velegnet for stort set alle stilarter og arkitekttegnet badeværelser da tilpasningsmulighederne er så store. Måden hvorpå vandet kommer over til afløbet er lavet ved, at gulvet sænkes ganske lidt i siden hvor gulvafløbet sidder, hvilket gør, at vandet naturligt flyder i denne retning. Denne hældning er så svag, at man typisk ikke lægger mærke til det.

 

Mere om det nye gulvafløb:

Ovenstående er ét ud af mange eksempler, hvor dansk design har revolutioneret badeværelsedesign og arkitektur rundt om i landet. Ifølge flere producenter og statistikken, er der mange flere og innovative produkter på vej, hvorfor vi i fremtiden kan forvente at der bliver gjort op med flere traditionelle ting i vores hjem. I takt med teknologier og design bliver bedre, vil vi helt naturligt se flere og bedre produkter hos designelskende forbrugere.