Snart slut med det traditionelle gulvafløb

Mange danskere mener, at badeværelset er et af de sværeste rum at indrette. I dette rum er det nemlig vigtigt, at det hele fungerer. Ellers kan det blive meget dyrt at lave om, hvis rummet for eksempel ikke kan komme ordentligt af med vandet. Derfor har det i mange år været som om, at man valgte det traditionelle, firkantede gulvafløb, fordi det var det letteste. Men nu virker det til, at der blæser andre vinde i branchen.

Linjeafløb er blevet det nye hit i danske hjem

I mange år har folk altså ikke brugt meget krudt på at tænke over, hvilken type afløb, de skulle vælge til badeværelset. Der valgte man bare det firkantede, fordi det var det, som alle havde. Men nu har man fået muligheden for at vælge nogle afløb, der kan få badeværelset til at fremstå moderne og stilrent. Disse kommer ofte som hjørne og linjeafløb, hvor linjeafløbet er blevet en stort hit i mange danske hjem. Begge afløb er både diskrete, da de placeres hele ind til væggen og kan skjules under en flise. Dette gør dem så lidt iøjnefaldende som muligt. Flisen kan vælges i samme materiale eller farve, som man har valgt resten af badeværelset i. Derudover tilføjes en svag hældning i gulvet der ikke ses med det blotte øje, men så vandet altid løber mod gulvafløbet.

Men generelt bliver det mere og mere populært at vælge linjeafløbet eller hjørneafløbet, der er mere praktiske og diskrete i deres fremtoning. En tommelfingerregel er, at linjeafløbet ofte passer bedst til et kvadratisk formet baderum, mens hjørneafløbet er bedre i et trekantet. Dette skyldes formen på afløbet, men det er ikke noget, der lægger fast. Du har altså stadig selv mulighed for at vælge designet på gulvafløbet til dit badeværelse. Samtidig kan man hos producenten ofte få skræddersyede specialrender, der produceres på mål. Du kan læse mere om på unidrain.dk, hvor der også er flere billeder og videoer af de førnævnte gulvafløb.