Flere tilvælger en grøn algebehandling

Foråret er ofte den tid på året, hvor danskerne beslutter sig for at få foretaget en algebehandling af deres bolig. Ofte er det taget, facaderne på huset eller fliserne, der står for skud, når den lange vinter har sat sine tydelige spor på privaten. Det er det blandede vejr, som vi har her i Danmark, der giver optimale betingelser for algevækst og lignende. Det er fugtigheden i vejret, som dannes af den store mængde af både regn og sol, der er skyld i de gode arbejdsbetingelser for den grønne belægning, der hvert år frustrerer en masse husejere.

En ny trend er dog på vej i Danmark, når det kommer til algebehandlinger. Folk er nemlig blevet mere bevidste om miljøet, og går derfor op i, at den behandling, der bliver foretaget på deres bolig, skal være miljøvenlig. Det handler blandt andet om, hvilket middel til algebehandling, der anvendes i kampen mod de grønne alger, der sætter sig over alt på boligen på de steder, der ofte er skyggeramte.

Dette skal du være opmærksom på, hvis du vil gøre din algebehandling miljøvenlig

Der er flere ting, du kan sikre dig, hvis du vil gøre algebehandlingen af din bolig grønnere:

  • Vær sikker på, at der gøres brug af et algebehandlingsmiddel, der er godkendt til brug som algebehandling
  • Hold øje med Miljøstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde alle regler, der gælder på området.
  • Vær meget koncentreret i din omgang med de anvendte midler. Vær sikker på, at der ikke løber spildvand ned i kloak og afløb, hvis det ikke er godkendt til dette.

Der er altså flere ting, du kan gøre, hvis du ønsker at gøre en algebehandling af din bolig mere effektiv og ikke mindst grønnere. Og husk, at du altid kan kontrollere det firma, der udfører opgaven for dig og det bør du altid gøre. En ny undersøgelse viser nemlig, at flere algefirmaer udfører algebehandlinger med ulovlige algemidler, hvilket både kan skade miljøet og dit tag, fliser eller hvor end det bliver anvendt.