Hvidovre Hospital valgte solcelleanlæg

Kigger man omkring i det offentlige billede, er mange virksomheder og offentlig bygninger beklædt med solcelleanlæg. Flere virksomheder og offentlige instanser begynder nemlig at få øjnene op for, at den grønne energitype ikke kun ser sund ud, når det kommer til at skåne miljøet. Man kan også spare en hel del penge ved at benytte sig af teknologien til erhvervsmæssige formål.

Solcelleanlæg attraktivt hos landmænd

En af de professioner, hvor solcelleenergien hyppigst bliver brugt, er i landbruget, hvor der både er gode forudsætninger for at få strømmen, ligesom der også er de rette rammer til at bruge den el, som maskinerne har brug for. På landet er der nemlig typisk meget åbent til de store gårde, og der er herved ikke noget, der kommer til at skygge for de solcelleanlæg, der enten kan lægges på taget af den enkelte gård eller ved siden af gården, f.eks. på en åben mark eller ovenpå en stald.

Energiforbruget på en sådan gård er også meget passende i forhold til det, man vil kunne få ud af solcelleanlæggene på sådanne steder. Der er nemlig, på trods af branchens ellers naturlige grundlag, stort behov for elektricitet, når man for eksempel skal malke køerne eller slagte kyllingerne. Her kan solcelleenergien sørge for, at man bruger miljørigtig energi i driften, der skåner den branche, man selv er en del af.

Bylivet er også præget af solcelleanlæg

Det er dog ikke kun på landet, at man benytter den miljørigtige, vedvarende energitype. Flere højhuse, hospitaler og supermarkeder i byen er ligeledes begyndt at bruge solcelleenergi, da der også er en stor profil i den energi, man selv kan skabe. Mange forretninger, der udelukkende handler om sommeren, benytter sig også ofte af denne type energi, da den kan være meget fordelagtig i netop denne periode. Kigger man bredt på markedet, kan man konkludere, at solceller er relevante for stort set alle el-forbrugere i Danmark hvor det startede hos de almene husejere, men hvor vi nu ser, at solcelleanlæg til virksomheder og offentlige instanser, bliver mere og mere attraktivt. Bl.a. valgte Hvidovre Hospital iår, at 5% af det samlet el-forbrug skulle kommer fra SunPower solcelleanlæg, svarende til, at forsyne 175 private husstande med strøm. Dette tiltag kom iøvrigt i samme periode, hvor regeringen oprettede støttepuljer til solceller.