Mesterskab kårer Danmarks bedste elektriker

Hvis du er heldig, kan du få en billig elektriker lærling, som kan kalde sig Danmarks bedste, hjem til dig, når der er problemer med tv’et, stikkontakterne eller strømføringen. Hvert år i februar kåres nemlig den bedste lærling i landet, hvor man har muligheden for at stille op for den virksomhed, man arbejder i. Alle landets forhandlere og serviceforretninger kan deltage, og der er derfor mulighed for at finde den person med flest kvalifikationer og mest teknisk snilde.

Danmarks bedste elektriker testes ved DM i ”skills”

Mesterskabet omhandler, hvem der er har flest elektriske ”skills”, som det beskrives i konkurrencens detaljer (DM i Skills). Her konkurrerer de i energioptimering, hvor man for eksempel kan blive sat til at skulle lave tekniske installationer inden for stærk- og svagstrøm.

Mere lavpraktisk kan en udfordring handle om at lave en konkret løsning, der for eksempel kan styre lys, ventilation og varme på en så optimal måde, at man ikke spilder noget energi i processen.

Danmarksmesterskab for elektrikere er et hit

Første gang mesterskabet blev afholdt var i 2011 og lige siden har det været et kæmpe hit for de elektriske lærlinge og deres læremester, som med glæde ser deres lærlinge blive udfordret, så de kan nå frem til deres fulde potentiale, når de skal ud og ordne elinstallationer hos private kunder og virksomheder.

Kun fem lærlinge kommer hele vejen til finalen, der typisk bliver afhold i Århus ved store konferencesale. Tilskuere er mere end velkomne, så hvis man gerne vil se sin elektriker an, inden man sender bud efter den person, som skal fikse det elektriske udstyr i hjemmet, kan man med fordel komme og heppe på den lærling, der repræsenterer den lokale virksomhed. Så har man muligheden for at få Danmarks bedste elektrikerlærling hjem til sig, næste gang der skulle være brug for en hjælpende hånd eller to.