Regeringen vil hjælpe flere alkoholmisbrugere

Regeringen har allerede sat afgiftspriserne op på alkohol i et forsøg på at hjælpe de mange alkoholikere, der findes i Danmark. Ved at hæve priserne, har man håbet, at finansieringen af alkohollen vil blive så svær, at mange, der var afhængige af alkohol, simpelthen vil være tvunget til at stoppe deres alkoholmisbrug, således at de kunne komme tilbage og være en fast integreret del af samfundet. Det har dog desværre ikke ændret på antallet af alkoholmisbrugere i Danmark, viser ny undersøgelse.

Hjælp til alkoholmisbrug uanset priser

Derfor skal alkoholmisbrugerene benytte sig af den hjælp der er, uanset hvor dyre eller billige alkoholpriserne er. Priserne kommer nemlig ikke til at rykke, hvor mange øl der bliver drukket, for dem der er afhængige. Hvis alkohollen er for dyr i Danmark, vil mange alkoholikere, der ellers trænger til hjælp, blot tage til Tyskland og købe en masse alkohol ved grænsen.

Det er derfor afgørende, at man sætter fokus et andet sted end på prisniveauet, således at man for alvor kan lave en effekt på de mange alkoholmisbrugere, der findes i Danmark.

Henvisninger til alkoholambulatorium kan være løsningen

Hvis man skal få folk i alkoholbehandling, er det afgørende at fortælle om de tilbud, der findes i de forskellige kommuner. Hver kommune har nemlig forskellige tilbud med forskellige alkoholambulatorier, alt efter hvad der virker bedst de enkelte steder. Har man behov for hjælp, anbefales det derfor, at man blot opsøger hjælpen ved at henvende sig til de fagpersoner og det personale, der kan tilbyde deres ekspertise og rådgivning på området. Idag findes der et alkoholambulatorium og behandlingshjem i de fleste storbyer, hvilket gør det nemmere og hurtigere at give den fornøden alkoholbehandling, til dem der har akut brug for den.

Rent politisk kan meget tyde på, at det også er denne vej, man skal kigge, hvis man gerne vil sænke antallet af alkoholikere. Det kan hvert fald konkluderes indtil nu, at det ikke hjælper meget at prisregulere alkohollen, hvis man gerne vil fremme den hjælp, der skal bremse det stigende alkoholmisbrug i Danmark.

Læs mere om hjælp til alkoholmisbrugere her