Skoler vil støtte studerende til bedre planlægning

Rigtig mange studerende sidder netop nu og er ved at skrive en større opgave på enten gymnasiet eller universitetet. De mange opgaver er typisk i et meget stort omfang og for at lave dem, skal man kontakte mange kilder, ligesom man skal have helt styr på de aftaler, man har indbyrdes med hinanden. Her kan det i høj graf hjælpe at have en kalender, hvor man sammen kan strukturere de aftaler, man dels har med hinanden, ligesom de aftaler man har med kilder.

For at hjælpe de studerende til bedre at kunne planlægge og overholde vigtige deadlines, har flere skoler bl.a. valgt at forære de studerende, kalendere fra Mayland i 2015, foruden en række andre midler og metoder, der skal gøre det nemmere og hurtigere at bevare overblikket i en travl projekttid.

Planlægning med en Mayland kalender kræver disciplin

Det er dog ikke alle der er lige gode til at gøre brug af kalenderen, hvilket måske kan skyldes, at vi i dag er knap så disciplineret i skolerne som førhen. Vil de studerende få glæde af en Mayland kalender i 2015, kræver det at de tager sig tiden til at fylde kalenderen og månederne ud, f.eks. med de noter og aktiviteter der skal klares i forbindelse med deres projekter.

Det handler i bund og grund om at planlægge forud, så man ved hvad man skal nå på bestemte tidspunkter. Når man har gjort dette, bliver det også nemmere at overskue, hvor travlt man har med projektet, da man konstant vil være bevidst om, hvor langt i processen, man er nået. Ligeledes kan man også notere aftaler med kilder, vejledermøder og så videre i sin kalender, således at man ikke glemmer de ting, man skal nå.

Det kan heller ikke udelukkes, at mange studerende bruger digitale kalendere til at planlægge i. Disse kommer som standard i nye smartphones, hvilket gør dem nemt tilgængelige. Dette på trods af langt fra alle foretrækker en digital kalender.

Fordele ved en kalender i eksamenstiden

Der er en lang række fordele, der taler for, at man benytter en Mayland kalender, når man skal i gang med sit projekt. Bruger man denne slags kalender til at få et overblik, vil man blandt andet;

  • have lettere ved at overskue aftaler
  • vide, hvornår man skal snakke med kilder og vejledere
  • igennem sin Mayland kalender se, hvor langt man er nået i den planlagte arbejdsproces.

Om støtten til de studerende bliver en succes må tiden vise. Det er dog et rigtig fint initiativ til bedre planlægning i skolerne.