Studerende udvikler iPhone tilbehør i samarbejde med Kina

Hvis du har været ude og købe et etui, en holder eller et headset til din iPhone i Danmark, er der faktisk en lang historie, du ikke kender til. For selvom mange af de iPhone holdere, der findes i dag kommer fra Kina, stammer en hel del af dem fra danske innovative mennesker. Danske studerende og erhvervsfolk er nemlig begyndt at arbejde sammen med de store kinesiske fabrikker om at skabe nye løsninger til vesten, som kan gøre det endnu mere smart, når man skal bruge sin smartphone.

Studerende fremstiller nye iPhone covers og tilbehør på praktikophold

En hel konkret historie, der allerede har været forbi de danske medier, fortæller på god vis, hvordan nogle af de mest populære iPhone covers til Apples nyere iPhone 4, 5 og 6, faktisk har rod i Danmark. Flere CBS-studerende, der læser på kinesiske linjer, arbejder nemlig sammen med de kinesiske produktionsvirksomheder. Her foregår samarbejdet typisk på følgende måde:

  • Den studerende vil have en praktikplads over sommeren, som skal have noget at gøre med det kinesiske marked
  • De fabrikker, der producerer tilbehør til din iPhone, leder efter innovative mennesker, der kan bidrage med noget af den danske kreativitet, som vi er så kendte for
  • Efter praktikopholdet opbygges der et netværk, som betyder, at danskernes ønsker hurtigt afspejler sig i udbuddet af tilbehør

Helt lavpraktisk vil dette typisk foregå ved, at den danske studerende kommer hjem efter et vellykket praktikophold. Når han snakker med danskerne og hører, at de for eksempel har brug for et iPhone cover, som kan sættes til bilen eller et etui, der er giver mobilen strøm via solceller, ringer den studerende til en kinesisk fabrik, hvorefter produktet udvikles. På denne måde kan det sagtens være, at det tilbehør, du køber til din iPhone, faktisk er startet i hovedet på en studerende, der stammer hjemme fra dit helt eget land.